Sexy swingersgekte waait doorheen Europa

10 April 2017 Een swingersgekte waait momenteel door het oude continent - ons braaf ogend Europa – omdat het delen van de meest intieme en erotische momenten met je vaste partner en met anderen, een nieuwe sensatie lijkt te worden. Dit blijkt althans uit een nieuwe enquête die vandaag werd gelanceerd.

De enquête, die werd uitgevoerd door Victoria Milan – een datingsite voor getrouwde en gebonden mensen die zoeken naar een affaire – polste bij 4907 actieve vrouwelijke leden uit swingerskoppels over hun gewoonten bij het swingen.

Koppels uit Frankrijk zijn het wildst, daar is er een groot aantal swingers te vinden. Meer dan een derde van de getrouwde en gebonden vrouwen maakt deel uit van een swingerscommunity. Noorwegen volgt op de tweede plaats, met 31.5% die stomende swingersavontuurtjes ervaren. Nederland volmaakt de top 3 met een dikke 26% die ervan houdt om het bed te delen met meerdere mensen tegelijk.

TOP TIEN LANDEN MET SWINGERSKOPPELS

Frankrijk 33.8 %
Noorwegen 31.5 %
Nederland 26.8 %
Denemarken 27.5 %
Finland 26.7 %
België 25.2 %
Ierland 25.0 %
Zweden 23.8 %
UK 22.2 %
Spanje 20.2 %

De vurige Spaanse seksbeesten zijn verrassend genoeg niet zo’n voorstander van het toelaten van andere koppels in hun slaapkamer, met slechts één vijfde (20.2%).

Wanneer het aankomt op swingen, geeft slechts een derde van de vrouwen (30.3%) toe dat ze ervan houden om de slaapkamer te delen met andere koppels. En verrassend genoeg, houden ze dit ook niet geheim. Zo vertellen ze zelfs dat hun beste vrienden diegenen zijn die hen mogen ‘assisteren’ in de slaapkamer (47.7%). Bijna een derde (27.3%) gaf te kennen dat ze hun fantasieën delen met mensen die ze online ontmoet hebben, en bijna een vijfde (18.8%) gaf aan voor vreemden te kiezen die ze vluchtig ontmoeten. Een goede buur is beter dan een verre vriend zegt de bekende spreuk, maar slechts 6.3% kiest voor avontuurtjes met de buren.

swingersgekte waait doorheen Europa

De vrouwen zijn in de meerderheid wat kiezen betreft. Meer dan de helft van de tijd (54.5%) kiezen de vrouwen namelijk met wie ze, samen met hun partner, het bed willen delen. Slechts 7.1% van de keren laat ze de man kiezen. De andere keren kiezen ze samen met haar partner de andere partners.

Het belangrijkste criteria in het kiezen van een ander swingerskoppel is het voorkomen. Voor een grote 58.2% van de vrouwen is dit het belangrijkste kenmerk. Bijna een derde (29.1%) zegt dat het delen en matchen van seksuele verwachtingen het belangrijkste is. De levensstandaard (8.2%) maakt niet echt uit, en het maakt ook niet uit als het je eerste keer is. Voor slechts 4.5% van de vrouwelijke swingers is het belangrijk om ervaring te hebben.

De meest populaire activiteit binnen swingersrelaties is het begluren van elkaar terwijl men seks heeft. Bijna de helft van alle koppels vindt dit het spannendst tijdens het swingen (zo’n 49%). Slechts 14% zegt dat ze liever apart seks hebben met leden van andere koppels, en 16% kiest dan weer voor een beurt met z’n vieren (‘foursome’ in de vaktaal).

De vrouwen vertelden dat als het op seks met z’n vieren aankomt, er gemengde gevoelens optreden: het meest dominante gevoel is ‘jaloezie’ (42.6%), gevolgd met ‘zich geil voelen’ (36.2%). Slechts 3.2% gaf toe zich ‘een beetje nerveus’ te voelen. De sterkste reactie van hun partner was dat hij zich ‘ongelofelijk opgewonden’ voelde door de ervaring (36.7%), gevolgd door ‘agressie’ (31.1%).

Terwijl bijna een kwart van de vrouwen vertelden dat ze een perfecte ervaring beleefd hadden tijdens het swingen (23.1%), zeiden ze dat de mannen soms gingen vechten met andere mannen (33%). Doelt dit op haantjesgedrag tijdens de seks?

Oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, zei dat swingen eigenlijk een instinctieve demonstratie van lust, liefde en vrijheid is tussen vaste koppels. Iedereen zou het eens moeten geprobeerd hebben.

“De Europeanen zijn gekend voor hun open kijk op affaires, minnaars en minnaressen. Door deze enquête weten we nu ook dat ze graag hun liefde delen met anderen. Als koppels aan het swingen slaan, hoeven ze hun fantasieën niet te verbergen voor hun vaste partners. Ze betrekken ze er namelijk bij. Onze leden vertellen ons dat het bijna altijd een plezante en bevredigende ervaring is,” aldus Vidal.

Voor meer informatie, contacteer a.u.b. press@victoriamilan.com

Victoria Milan is ‘s werelds toonaangevende discrete sociale netwerksite voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een geheime affaire. De dienst werd in 2010 opgericht door mediamagnaat Sigurd Vedal en is vandaag uitgegroeid tot een van de snelst groeiende en belangrijkste sociale netwerken voor discrete buitenechtelijke affaires, met meer dan 5 miljoen leden wereldwijd, in meer dan 33 landen.